HRM in de Overheid 2019

HRM in de Overheid is, met jaarlijks 700 bezoekers, het congres over de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen. Kennisoverdracht en kennisdeling staan centraal.

Naast een booth in de expohal, zullen we ook een praktijkcase presenteren:

Stad Gent & OCMW Gent: naar een ééngemaakte dienst selectie met nieuwe ‘schitterende’ employer branding

Tot voor kort opereerden de selectiediensten van Stad Gent en OCMW Gent als 2 aparte organen. Om de vacatures van de beide organisaties op een meer klantgerichte en efficiëntere wijze in te vullen, werd beslist om de diensten te integreren tot één gemeenschappelijk team. Een geoptimaliseerde werking met een nieuw klantenmodel en organigram waren de logische uitkomst. Om de nieuwe, geïntegreerde werking te ondersteunen werden 3 nieuwe software systemen geïmplementeerd. Het sluitstuk van de integratie is de vernieuwde Employer Branding strategie waarmee Stad Gent en OCMW Gent nu als één werkgever de arbeidsmarkt betreedt.

Sigrid Van Steenberge, Directeur Dienst Selectie & Mobiele Ploeg bij Stad & OCMW Gent, licht het transformatie proces van A-Z toe alsook het hiermee gepaard gaande cultuur en change management traject. Kom zeker luisteren naar haar inspirerend verhaal!

Voor het volledige programma en alle praktische informatie kan u terecht op de algemene website: https://www.hrmindeoverheid.be/